11 Ekim 2016

MİM YAZISI


Sevgili arkadaşım Semanur beni mimlemiş. Daha önce hiç mim yazısı yazmadım lakin elimden geleni yapacağım. Güzel arkadaşımın yazısına da buradan ulaşabilirsiniz.

1. Bu yaz okuduğun en güzel kitap?

Okuduğum kitapları genelde uzun araştırmalar sonucu seçerim. O yüzden beğenmediğim pek kitap çıkmaz. Lakin en güzelini seçmem gerekirse Sabahattin Ali / Kuyucaklı Yusuf derim. Yusuf'un hikayesi beni derinden etkiledi. Kitabı çok kısa bir sürede okudum ve son sayfalarda göz yaşlarımı tutamadım. Çok gerçek ve acı bir romandı. 

Varlığı büyük boşlukları dolduracak mahiyette değildi; fakat yokluğu müthişti...

2. Bu yaz okuduğun ve sana hayal kırıklığı yaşatan kitap? 

Zor bir soru açıkçası. Kendisi çok sevdiğim Avusturyalı yazar Stefan Zweig. Kitabı ise Olağanüstü Bir Gece. Kitaplarını her okuduğumda kendisine daha çok hayran olmama rağmen bu kitabı beni hayal kırıklığına uğratmıştı. Belkide kendisinden çok şey beklediğim için böyle oldu. Ama kitap sitelerine bakarsanız puanı oldukça yüksek ve kitaba olan ilgi fazla.

Size ait değilim artık, içinizden biri değilim, ama yükseklerde ama diplerde dışınızda bir yerlerdeyim, fakat asla ve asla sizin burjuva refahınızın düz kumsallarında değilim artık.

3. Bu yaz izlediğin en güzel 3 film?

Çok fazla film izleyen biri olarak ilk 3 seçmek benim için biraz zor olacak. Ama aklıma gelen ve çok etkilendiğim 3 film şöyle:

1. The Fisher King / 1991 ( Balıkçı Kral)
2. Antwone Fisher / 2002 
3. Life As a House / 2001 ( Yeni Bir Yaşam )

4. Bu yaz dinlediğin en güzel şarkı?

Her şarkının ayrı bir yeri ve değeri vardır bende. Bu yüzden yine zor bir soru benim için. Sanırım sürekli dinlediğim şarkı:
Sia | The Greatest


5. Bu yazıyı bir kelime ile tarif et

Eğlenceli. 

Beni davet eden arkadaşım Semanur'a çok teşekkür ederim. Bende diğer arkadaşlarımı davet ediyorum.

Gizli Özne 
Bol Kafein 
Ben Lacivert

6 yorum:

  1. Mim dahi olsa bir vesile ile yazdığını görmek mutlu etti canım benim. Kuyucaklı Yusuf bende de derin anılar bıraktı. Yazdığın için teşekkür ederim. Keyifle okudum. Sevgilerimle 💙💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım arkadaşım. Kuyucaklı Yusuf, Sabahattin Ali'nin değerli 3 romanından sadece 1 tanesini. Diğerlerini de tavsiye ederim. Sevgiyle...

      Sil
  2. Çok güzel mim olmuş daha sıklıkla yaz. :)

    YanıtlaSil
  3. Sonunda dönebildin :) Mimler eğlenceli oluyor. Kısa bir sürede cevaplar gelecek :)

    YanıtlaSil

Teşekkür ederim.

Ziyaret ettiğiniz için;

Teşekkür ederim.