12 Ekim 2016

KADIN #1

KADIN #1


Karmakarışık. Kafam, elim, kolum, dilim ve gönlüm. Durmayan, durulmayan bir sağanak var yüreğimde. Durmayan sözler var zihnimde. Her yeni gün bir başlangıçmış. Her yeni gün yarım. Bomboş beyaz sayfalar bıraktım geride. Tek bir mürekkep damlası dahi damlamadı gönlüme. Dalgasız deniz gibi ölü ruhum. Terk edilmiş bir kasaba gibi sessiz dilim. Bir rüzgar dahi esmiyor bu kente.

Yalnızlık, insanın yanında olan onca cana rağmen öyle hissedilir bir boyuttaki. İnsan dile getiremediği, getirse de anlam ifade etmeyen her şeyi yüreğinde taşıyor. İnsan yaşadığını değil yaşıyormuş gibi yaptığını anlıyor. Yalnızlığın boyutu durmadan büyüyor. İçindeki sağanak şiddetleniyor.

Dışarıdan nasıl sakin gözüküyor kadın. Dünya yansa umurunda değil. Her şeyi dikkatle dinliyor, mantıklı cevaplar veriyor hatta tebessüm bile ediyor. Mutlu ve huzurlu bir izlenim bırakıyor ardın da. Belki de tam aksi lakin dile gelmiyor. Dillendirilmeyen onca acı gibi. Unutulup giden hatıra defterleri, çoktan yok olmuş resimler, gözyaşları ile yazılıp yok edilmiş mektuplar. Değeri olan ne var ki? Bu hayat mı? Bu can mı değerli? Okyanustaki kum tanesi kadar, belki…


" Kelimelerim seni korkutmasın; ölmüş olan biri artık hiçbir şey istemez, sevilmeyi de, kendisine acınmasını da, teselli edilmeyi de istemez."   Stefan Zweig | Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu 

11 yorum:

  1. Hãla güzellikleri değilde, seni yoran kısımdasın... Kimse yalnız değildir belki vakit ayıramayacak kadar korkak ve bencildir... Sevdiklerine karşı... Ağlamakta gülmek kadar doğal gizleme o yaşları kadın!

    YanıtlaSil
  2. Sakın yazmaktan vazgeçme canım benim. 💙 Sen yazdığın sürece ben hep okuyacağım. Kelimelerin yüreğime damladı. Doldum. Kalemine sağlık canım 💙💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım. :) İyi ki varsın.

      Sil
  3. Kadın... Karmakarışık bir kadın. Eli, kolu, dili ve özellikle de o çok kıymetli gönlü, karışmış bir kadın. Şiir havası alıyorum buralarda, ne güzel! Derin derin nefesler alarak okudum bu mis gibi yazıyı. Ne güzel bir anlatım, üslup! O yarım kalmış gibi bir izlenim veren son kelimede, 'belki'deyim ben. Paylaştığın müzikte, yazdığın her kelimedeyim. İyi ki keşfettik birbirimizi, iyi ki tıklattın kapımı. Çok mutlu oldum kapalı kapıların ardındaki belki de 'diğer ben'le tanıştığıma. Yaz, yaz, yaz! Okuyorum, artık buradayım.
    Sevgiyle... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Gerçek arkadaşlık iki bedende BİR ruhtur." demiş filozof Aristoteles. Yazdığın yorumu okurken göz yaşlarımı tutamadım. Mutluluk göz yaşları diyebiliriz daha çok. Derin derin nefesler alarak yazdığımı hissetmen, "belki" kelimesinde içimin sızladığını, söylenecek çok şey olup sustuğumu sezmen ve tabi ki müziğin ayrı iki insan ruhunda aynı şekilde yansıması beni çok derinlerden etkiledi. Sanırım yazdıklarımı paylaşmak istemediğim zamanlarda bile sayende paylaşma isteği doğacak içime..
      Gönülden teşekkür ederim arkadaşım. :)
      Sevgiyle...

      Sil
    2. Canım benim. Her ne kadar şu an benim de senin gibi çok çok duygulandığım ayrı bir gerçeklik olsa da hep gülmeni isterim, lakin ağlamak da gülmeye dahil. Bugün özel bir gün olarak yer edinecek bende. Çok sevindim, birbirimize bir şeyler katacağımız için. O 'belki'de saklamışız kendimizi hep.
      Esas ben teşekkür ederim, hakiki arkadaşım. :)
      Sevgiler...

      Sil
    3. Sezen'nin "Ağlamak güzeldir" şarkısı tam da her şeyi ifade eder nitelikte. Benim içinde özel bir gün olacak. Ummadığın bir kelimede, sadece bir tanecik kelimede ne sırlar olabiliyor. İnsan her zaman keşfetmeye açık olsa daha neler olacak kim bilir. Umarım her şey güzel olur değerli arkadaşım. :)

      Sil
  4. Aslında yalnızlık yine insanın kendisindedir. Yani insan isterse mutluda olur isterse mutsuzda olur. Çünkü komut kendi elindedir. Güzel ve içten bir yazı olmuş kaleminize sağlık kaleminize sağlık. Sakın yazmayı bırakmayın takipte kalacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumun için teşekkür ederim Ali. :)
      Evet. Ben biraz karamsarım. Hatta belki birazdan da fazladır. Fazla olan her şey yüktür.

      Sil
  5. Güzel bir yazı olmuş. Yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil

Teşekkür ederim.

Ziyaret ettiğiniz için;

Teşekkür ederim.