27 Temmuz 2016

Eksik Olan Ne?


Eksik Olan Ne?


Bazen bir bakışta, sorguluyorum hayatımı. Bazen bir sözde, sorguluyorum yanlışımı. Bazen sorgulamıyorum. Ben bazen yaşamıyorum. Susuyorum uzun uzun. Dalıp gidiyorum yeşil ördek gibi. Elimi eteğimi çekiyorum üzerinden hayatın. Hayat kalmıyor bende. Damarlarımdaki tüm kan çekiliyor. Çekip gidiyorum gökyüzüne. Orada beni kimse bulamıyor. Ben orada kimseyi aramıyorum. Aramayı bırakıyorum. Bırakıyorum kendimi. Çocukluğumda hayal ettiğim gibi aya sarılıp uyuyorum, yalnız yıldızlar parlıyor içimde. Ben bazı geceler gökyüzüne kaçıyorum. Yeryüzünden daha huzurlu geliyor karası. Ölümü hatırlatan bir toprak parçası bile yok. Hapishaneleri hatırlatan bina yığınları yok.

Kaçıyorum. Dörtnala kaçıyorum kendimden. Yaşam yakamı bırakmıyor hayallerde de. Bir ses dalıyor içine ve tutup çekiyor beni ışık hızı ile yeryüzüne. Işınlanmayı yaşıyorum. Hayallerimle hayatım arasında bir ışınlanma.

Nereden nereye? Neydim ne oldum? Sahi ne oldum? İlkokul hayalimdeki gibi herkese gönülden yardım eden bir doktor olamadım. Lise hayalimdeki gibi kendini insan psikolojisini anlamaya adamış bir psikolog da olamadım. Maden mühendisi oldum. Pişman değilim de sanki, eksiğim. Bir yanım eksik.

Eksik olan ne?


"Acıları dev aynasında büyüten rezil bir hassasiyetim var."
Cemil Meriç


16 yorum:

  1. Okurken kendimi buldum diyebilirim. Ancak bir ekleme yapmadan geçemeyeceğim. Şöyle ki diyoruz ya eksik bir şeyler var evet çünkü eğer eksik olmadığımızı düşündüğümüz vakit bence bittiğimiz gündür diye düşünmekteyim.İnsanoğlu hedefleri,hayalleri ve amaçları için yaşar ve bu yolda bir şeyler için çabalar.Eksik çok fazla şeyimiz var.

    Eksik bir şey mi var hayatımda bak çayım sigaram her şeyim tamam... (not: sigara sağlığa zararlıdır.)

    Teşekkürler bu güzel yazı için :) Kelimeler su gibi aktı gitti..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediklerine katılıyorum. Benim eksiklikten kastım aslında burukluk anlamındaydı. Hiçbirimiz mükemmel değiliz sonuçta.

      Çok teşekkür ederim duygu ve düşüncelerini paylaştığın için.:)

      Sil
  2. "Eksik olan ne?" Sorusunu sorabilmek muhteşem bir ayrıcalık. Farkındalık....Muhabbetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun farkında isem senin senin sayende annecim, teşekkür ederim.
      Sevgiyle...

      Sil
  3. İnsanın kendisini yorumlayabilmesi, sorgulayabilmesi ve kendisiyle alakalı olan bu karmaşanın içerisine atlama cesareti gösterebilmesi zaten bir gereklilik aslında. Fakat hangimiz bu cesarete sahibiz o tartışılır bir konu. Bu kısa ama öz, eksikliği arama ve eksikliğin farkına varma ve bununla baş etme çabasını keyif alarak, ders alarak okudum. Teşekkür ediyorum ve devamını bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın kendini yorumlamasını, sorgulamasını ve bu karmaşanın içine girmesini gereklilik olarak görsek de çoğu zaman erteliyoruz.
      Çok teşekkür ederim duygu ve düşüncelerinizi paylaştığınız için.
      Umarım devamına cesaretim olur. :)

      Sil
  4. Sende de, en azından bu yazıda kendi psikolojimi gördüm, bende o eksiği arama durumu var ama bulamam, sürekli geçmişi, dünü kurtarayım diyorum galiba hata burda, ne zaman geçmişe dönsem bugünler çöp oluyor. Eksiği bulmak zor gibime geliyor, galiba öyle bir şey yok sadece yaşayış herkes için bir eksiklik, ne diyeyim. Güzellikle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat, şimdiki zamanda yani şu anda gizli. Geçmiş ve gelecek kaygısı bizi şu andan yani hayattan alıkoyan zamanlar. Hepimiz şu an odaklı yaşayabilsek gerçekten yaşamış olacağız aslında diye düşünüyorum. Ama bu mümkün mü? Tartışılır.
      Hepimizin eksikleri var ve onları kabul etmek en büyük erdem diye düşünüyorum.
      Duygu ve düşüncelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim.
      Sevgiyle...

      Sil
  5. Eksik olan sanki hayallerinden tamamen vazgeçmiş olman. Hayallerine erişememiş olmanın vermiş olduğu burukluk her saniye acına acı katıyor sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen vazgeçtiğim söylenemez aslında. Hayatta olduğum sürece gerçekleştirmem için hiçbir engel yok. Önemli olan gönülden istemek ve bir adım atmak. Henüz o ilk adımı atamıyorum. Henüz kendi mesleğimi bile keşfetmiş değilim aslında.
      Teşekkür ederim Gizli Özne. :)

      Sil
    2. Adımı atmakta senin elinde atmamakta. Bence bi' denemelisin :)

      Sil
    3. Öncelikle kendi paramı kazanmam lazım. Ondan sonra hayallere giden yol gözükecek inancındayım. :)

      Sil
  6. Eksik olan ne? Sanırım bunun cevabını Haşmet Babaoğlu üstadım güzel vermiş, şöyle diyor:

    "Sevildiğine sevin; yoksa ne kadar sevilirsen sevil, hep eksik kalacak. Sevdiğin için sevin; yoksa ne kadar seversen sev karşılığını tam alamazsın. Eksiklikle kavga etmenin, tamamlamaya çalışmanın alemi yok! Güzellik olsun, iyilik olsun, kötülük kovulsun diye kavga et! Tamamlayacak olan ölümdür. Daire o zaman kapanır. Yoksa... hayat hep eksik!"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söylemiş Haşmet Babaoğlu. Aynı fikirdeyim. Açıkçası kendimi tam olarak ifade edemediğimi düşünüyorum. Bahsettiğim burukluk yani duygu anlamında içime sinmeyen şeyler var. Hep olacak biliyorum. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim Çağrı Bey.

      Sil
  7. Bu farkındalık, bu hassasiyet varken eksik kalmazsın diye düşünüyorum.. Ayrıca söylemeden geçmeyim; "Ben bazı geceler gökyüzüne kaçıyorum. Yeryüzünden daha huzurlu geliyor karası." kısmını gerçekten çok beğendim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah Tahsin Bey. Teşekkür ederim. :) O kısım benim içinde çok şey ifade ediyor o yüzden italik yazdım. İnsanın hisleri kelimelere siniyor bazen. Buda onlardan biri sanırım.

      Sil

Teşekkür ederim.

Ziyaret ettiğiniz için;

Teşekkür ederim.