4 Haziran 2016

TED Talks Nedir?



     TED Talks Nedir?

TED talks, sloganı "Yaymaya Değerli Fikirler" olan ve meraklı herkesin bilmesi gereken harika konferanslar topluluğudur. Vikipedi den alıntı yaparak kısaca hakkında bilmeniz gerekenler;

TED (İngilizce: Technology, Entertainment, Design), her iki yılda bir Kaliforniya, Monterey'de düzenlenen bir konferanstır. Bu konferansın varoluş amacı, farklı alanlardaki ileri derecede bilgi sahibi kişilerin bilgi alışverişine zemin oluşturmaktır. İlk olarak 1984 yılında hayata geçirilen fikir, 1990 yılına kadar yaşanan kesintinin ardından aralıksız devam etmektedir. 
TED, kâr amacı gütmeyen özel Sappling Vakfı'nın sahip olduğu, “Yaymaya Değer Fikirler”i yaymak amacı ile kurulmuş küresel konferanslar serisidir. TED başlangıçta 1984 yılında bir kereye mahsus bir etkinlik olarak düzenlenmiş fakat 1990'dan itibaren Monterey, Kaliforniya'da yılda bir kez düzenlenmeye devam edilmiştir.
      TED talks, sadece bilim ve teknoloji alanında profesörlerin veya filozofların konuşma yaptığı bir platform değil, sıradan insanların da fikirlerini maksimum 18 dakikalık bir süre içerisinde paylaşmalarını sağlayan harika bir platformdur. İnternet sitesinden Türkçe alt yazı seçeneği ile de bir çok videoya ücretsiz ulaşma imkanı var. Türkçe alt yazılı videolar için bu  www.ted.com adresi  tıklayarak ulaşabilirsiniz. 


      TEDxİstanbul Nedir? (x = independently organized TED event)

      www.tedxistanbul.com TEDxİstanbul hakkında bilmeniz gerekenleri ise bu adresten alıntı olarak ekliyorum. 
 TED benzeri bir deneyimi yerel ve bağımsız olarak gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen bir etkinliktir.TEDx etkinlikleri küçük topluluklara TEDTalks videolarını ve canlı konuşmaları bir arada izleme ve tartışma imkanı verir. TED Konferansları TEDx etkinliklerine birer rehber olmakla birlikte TEDx etkinlikleri bağımsız birer organizasyondur. TEDxIstanbul konferanslarının ilki "Limits of Tolerance / Toleransın Sınırları" temasıyla 2010 yılında, ikincisi “The Rising Power of Women / Kadınların Artan Gücü” temasıyla, üçüncüsü “The Future is Bright, The Future is Youth/ Geleceğin Umudu Gençlik” temasıyla, dördüncüsü "Momentum" temasıyla 2014 yılında, son etkinlik ise "Yeniden Keşfet" temasıyla 2.054 kişinin katılımıyla 2015 yılında gerçekleşti. 
      TEDxİstanbul, 11 Haziran 2016 tarihinde Volkswagen Arena da gerçekleştirilecek. Sizde orada bulunmak istiyorsanız bu www.biletix.com linki tıklayarak bilet alabilirsiniz.
      Ayrıca TED talks'da konuşma yapan ve özellikle benim tekrar tekrar izlediğim ve paylaştığım videoları sizin için aşağıda link şeklinde paylaşacağım. Herkesin izlemesi, paylaşması ve en önemlisi de daha umutlu olması dileğiyle.


www.tedxistanbul.com

8 yorum:

  1. bu yazını daha önce görseydim keşke :(
    çok isterdim tedXistanbul'da bulunmayı.
    neyse ki videolar var. teşekkürler paylaşım için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bundan sonrakine gidebiliriz. :)
      Bende TED talks'u çok sevdiğim ve çok yararlı bulduğum için yer vermek istedim.
      Umarım faydalı olur. :) Ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. O kadar çok etkinlik ve bir o kadar yeni oluşumlar var ki bazen aklımda tutamıyorum ben :) Farklı bir paylaşım olmuş Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Acaba bir gün bizde büyük bir blog yazarı olarak burada konuşabilecek miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım ve dilerim olur. Teşekkürler. :)

      Sil
  4. TED Talks'u mobil uygulamasıyla tanımıştım ben de ilk kez. Süreyi ayarlayıp istenilen konudaki konuşmayı getiriyor. Lisan geliştirmek için birebir.
    Konuşma videolarını izlemek üzere kenara köşeye not aldım. Teşekkürler Okuryazan. Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. :) Umarım faydalı olur. Sevgi ile...

      Sil

Teşekkür ederim.

Ziyaret ettiğiniz için;

Teşekkür ederim.